Kanapka z tuńczykiem i awokado

Pomysł na zdrowe, pełne wartościowych składników śniadanie. Idealne rozpoczęcie dnia. Warto jeść awokado, gdyż jest źródłem cennych tłuszczy.

Danie: Śniadanie

Osób: 2

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten

Fit

Danie: Śniadanie

Osób: 2

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten

Fit


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • - 4 kromki chleba
  • - 1 puszka tuńczyka w sosie własnym
  • - 1 awokado dojrzałe
  • - masło do posmarowania
  • - natka pietruszki do dekoracji
  • - 1 łyżka tartej mozzarelli (opcjonalnie)
  • - ¼ łyżeczki pieprzu lub do smaku

Przygotowanie

Krok 1

Kromki chleba opiekamy w tosterze lub na patelni. Smarujemy odrobiną masła.



Krok 2

Tuńczyka wyjmujemy bez zalewy. Rozdrabniamy go w misce. Doprawiamy pieprzem. Awokado kroimy na pół, usuwamy pestkę i obieramy. Następnie kroimy w plasterki.



Krok 3

Na kromki kładziemy porcję tuńczyka, na to plastry awokado. Ozdabiamy posiekaną natką pietruszki oraz odrobiną tartej mozzarelli.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.