Cielęcina gotowana

Cielęcina gotowana jest daniem idealnym praktycznie na każdą okazję i na każdą porę roku. Cielęcina jest niezwykle ważnym źródłem wielu składników. Jeżeli chodzi o jej walory smakowe - nie ma sobie równych.

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Fit

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Fit


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 1 kg cielęciny
  • 0,5 kg marchwi
  • ½ kalafiora
  • 2 ziemniaki
  • 200 g pietruszki
  • 50 g masła
  • 1 łyżka soli
  • 1 łyżka pieprzu
  • 500 ml wody

Przygotowanie

Krok 1

Myjemy dokładnie mięso i warzywa. Marchewkę i pietruszkę kroimy wzdłuż na połówki. Kalafiora dzielimy na różyczki, ziemniaki kroimy na ósemki.



Krok 2

Mięso zalewamy gotującą się wodą, dodajemy warzywa, sól i pieprz. Całość gotujemy, aż mięso i warzywa staną się miękkie.



Krok 3

Gotowane mięso wyciągamy z wywaru i porcjujemy.



Krok 4

Na każdy z kawałków gorącego mięsa kładziemy kawałek masła. Obok mięsa układamy warzywa.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.