Paprykarz z kaszą jaglaną

Autor:

Ania321

Danie: Śniadanie, Kolacja

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Danie: Śniadanie, Kolacja

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

  • kasza jaglana 1 woreczek ,
  • marchew 2 szt ,
  • pietruszka 1 szt ,
  • seler korzeniowy 1 kawałek ,
  • cebula 1 szt ,
  • sardynki z puszki 2 szt ,
  • przecier pomidorowy 2 łyżki ,
  • papryka słodka mielona 1 łyżeczka,
  • papryka ostra mielona 1/4 łyżeczki ,
  • oliwa z oliwek 2-3 łyżki ,
  • sól do smaku,
  • Pieprz czarny

Przygotowanie

Krok 1

Kaszę ugotować al dente w osolonej wodzie. Warzywa zetrzeć na tarce lub rozdrobnić za pomocą rozdrabniacza. Cebulę pokroić w kostkę. Wrzucić ją na rozgrzaną oliwę i zeszklić. Do kaszy dodać sardynki z puszki - ja użyłam jednej puszki w oleju i jednej w pomidorach. Dokładnie wymieszać. Do cebuli dodać warzywa. Podlać niewielką ilością wody i dusić pod przykryciem około 15-20 minut. Dodać przyprawy oraz przecier pomidorowy. Wymieszać i smażyć jeszcze około 5 minut, następnie dodać do kaszy i sardynek. Dokładnie wszystko wymieszać i odstawić na kilka godzin do lodówki.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.