Kanapki SOWY #lunchbox

Autor:

Aneta P

Danie: Śniadanie

Osób: 2

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Przepis konkursowy - Powrót do szkoły

Danie: Śniadanie

Osób: 2

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Przepis konkursowy - Powrót do szkoły


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

  • tuńczyk w sosie własnym 100 g, ,
  • serek wiejski naturalny 3 łyżki, ,
  • chleb razowy 4 kromki, ,
  • jajka ugotowane 2 szt, ,
  • ogórek konserwowy 1/2 szt, ,
  • czarne oliwki 2 szt, ,
  • rzodkiewka 1/2 szt, ,
  • koperek 1/2 pęczka, ,
  • brokuł 4 małe różyczki, ,
  • pieprz,

Przygotowanie

Krok 1

Tuńczyka odsączyć z zalewy, dodać serek domowy, łyżeczkę posiekanego koperku oraz pieprz. Całość wymieszać i wyłożyć na kromki chleba (można je delikatnie przyciąć aby były prostokątne). Z jajek wyciągnąć żółtka, które pokroić na plasterki i ułożyć na kanapkach tworząc oczy sowy. Oliwki pokroić na plasterki i ułożyć na żółtkach. Ogórka pokroić na półplasterki i ułożyć na dole kanapek. Z rzodkiewki wyciąć trójkąty i ułożyć na środku kanapek tworząc dziób. Z gałązek koperku zrobić skrzydła. Brokuła sparzyć i ułożyć pomiędzy oczami tworząc grzywkę sowy.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.