Kanapki z brzoskwiniami i mozzarellą

Autor:

Perkalikowa

Danie: Kolacja

Osób: 2

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie

Danie: Kolacja

Osób: 2

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 4 dojrzałe brzoskwinie
  • 150 g mozzarelli Mlekpol w kostce
  • 2 łyżki miodu
  • 1 garść świeżej bazylii
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • 6 kromek chleba
  • sezam

Przygotowanie

Krok 1

Przekrój brzoskwinie na pół i usuń pestki.



Krok 2

Grilluj brzoskwinie na patelni grillowej przez 3–4 minuty z każdej strony, aż staną się miękkie i delikatnie karmelizowane.



Krok 3

Brzoskwinie i mozzarellę pokrój w plasterki.



Krok 4

Układaj naprzemiennie na kromkach chleba brzoskwinie i mozzarellę. Polej wierzch kanapki miodem. Ozdób świeżą bazylią.



Krok 5

Skrop całość delikatnie oliwą i podawaj natychmiast. Smacznego!



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.