Kanapki z tuńczykiem, jajkiem i roszponką

Autor:

Ania321

Osób: 2

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze

Danie:

Osób: 2

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze


Ocena

4.44/5

Oceń przepis

Ocena

4.44/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 4 kromki chleba tostowego
  • 1-2 jajka
  • ½ puszki tuńczyka w sosie własnym
  • 1 łyżka masła Łaciate
  • 1 garść roszponki
  • 1-2 łyżki majonezu
  • Pieprz
  • Sól

Przygotowanie

Krok 1

Posmarować chleb tostowy masłem.



Krok 2

Jajka ugotować na twardo, pokroić w grube plastry i ułożyć na chlebie.



Krok 3

Posmarować majonezem.



Krok 4

Dodać tuńczyka odsączonego z zalewy, a na nim ułożyć oczyszczoną roszponkę. Oprószyć świeżo zmielonym pieprzem i solą.



Krok 5

Przeciąć kanapki po skosie i podawać od razu po przyrządzeniu.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.