Roladki z mięsa wieprzowego

Autor:

Śnieżynka

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 1 kg kotletów schabowych
  • 20 dag boczku parzonego
  • 3 ogórki kiszone
  • 3 suszone pomidory
  • 3 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • 1 cebula
  • 2 łyżki musztardy chrzanowej
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżka masła Łaciate
  • 3 łyżki oleju
  • Papryka mielona
  • Sól i pieprz do smaku

Przygotowanie

Krok 1

Umyte mięso osuszyć, pokroić na porcje, zbić tłuczkiem, natrzeć zmiażdżonym czosnkiem, solą i pieprzem. Posmarować musztardą, posypać posiekaną natką pietruszki i cebulą.






Ogórki, pomidory i boczek pokroić w kostkę, ułożyć na mięsie.






Zwijać w roladki. Zawiązać sznurkiem lub spiąć wykałaczkami.





Krok 4

Ułożyć w naczyniu do pieczenia, oprószyć papryką. Na wierzchu położyć kilka wiórek masła, skropić olejem. Włożyć do nagrzanego do 180°C piekarnika i upiec na rumiano.





Krok 5

Przełożyć do garnka, podlać wodą lub bulionem, dusić do miękkości.



Wskazówki

Przed podaniem z mięsa usunąć sznurek.

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.