Kapuśniak Busseto

Autor:

Kamila O

Danie: Zupy

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze

Ze śmietanką

Danie: Zupy

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze

Ze śmietanką


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 1,5 wywaru mięsnego
  • 50 dag kapusty włoskiej
  • 2 pomidory
  • 5 łyżek groszku konserwowego
  • 1-2 łyżki chrzanu tartego
  • ½ szkl. śmietany Łaciata 18%
  • 2 łyżki mąki pszennej
  • 1 łyżka kolendry
  • Żółtka
  • Sól
  • Pieprz
  • Czosnek
  • Gałka muszkatołowa mielona

Przygotowanie

Krok 1

Kapustę oczyścić, opłukać, pokroić w kostkę usuwając głąb i grube nerwy, zalać wrzącym wywarem, ugotować.



Krok 2

Pomidory umyć, sparzyć, obrać ze skórki, pokroić w cząstki, połączyć z kapustą, groszkiem konserwowym, chrzanem i śmietaną wymieszaną z mąką, chwilę pogotować, doprawić do smaku.



Krok 3

Następnie lekko przestudzić, wymieszać z żółtkiem i kolendrą.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.