Udon z tofu i warzywami

Osób: 2

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Danie:

Osób: 2

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Makaron:

  • 150 g makaronu udon
  • 180 g tofu
  • 2 marchewki
  • 2 szalotki
  • 3 pieczarki
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżka oleju
  • 1 łyżka ziaren sezamu

Sos:

  • 5 łyżek sosu sojowego
  • 2 łyżki sosu chili
  • 1 łyżeczka oleju sezamowego

Przygotowanie

Krok 1

Ugotuj makaron według instrukcji z opakowania.



Krok 2

W naczyniu wymieszaj sos sojowy, sos chili i olej sezamowy. Wsyp pokrojone tofu i wymieszaj.



Krok 3

Wlej olej na patelnię i podgrzej go. Wrzuć szalotkę i czosnek, a potem podsmażyć. Następnie dodaj pokrojone marchewki i pieczarki. Smaż kolejne 5 minut. Dodaj tofu z sosem i makaron. Smaż ostatnie kilka minut. Na koniec posyp danie prażonymi ziarnami sezamu. Smacznego!



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.