Udon z tofu i warzywami

Osób: 2

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Danie:

Osób: 2

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Makaron:

  • 150 g makaronu udon
  • 180 g tofu
  • 2 marchewki
  • 2 szalotki
  • 3 pieczarki
  • 2 ząbki czosnku
  • łyżka oleju
  • łyżka prażonych ziaren sezamu

Sos:

  • 5 łyżek sosu sojowego
  • 2 łyżki sosu chili
  • łyżeczka oleju sezamowego

Przygotowanie

Przygotowanie:

Ugotować makaron wg instrukcji z opakowania. W naczyniu wymieszać sos sojowy, sos chilli i olej sezamowy, wsypać pokrojone tofu i wymieszać. Wlać olej na patelnię i podgrzać, wrzucić szalotkę i czosnek i podsmażyć, a następnie dodać marchewki i pieczarki i smażyć kolejne 5 minut. Dodać tofu z sosem i makaron i smażyć ostatnie kilka minut. Posypać dla ozdoby prażonymi ziarnami sezamu.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.