Kapusta pekińska z selerem i marchewką

Autor:

Śnieżynka

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie

Danie:

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie


Ocena

3.50/5

Oceń przepis

Ocena

3.50/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 30 dag kapusty pekińskiej
  • 1 marchewka
  • 1 szkl. selera konserwowego z ananasem
  • 3 ogórki konserwowe
  • 1/2 łyżeczki przyprawy curry
  • 2 łyżki majonezu light
  • Sól
  • Pieprz
  • Sok z cytryny

Przygotowanie

Krok 1

Umyte liście kapusty pekińskiej osuszyć i poszatkować.



Krok 2

Seler wyłożyć na sito, osączyć.



Krok 3

Marchewkę obrać i zetrzeć na tarce o średnich oczkach.



Krok 4

Ogórki pokroić w kostkę.



Krok 5

Wszystkie przygotowane składniki włożyć do miski, dodać przyprawę curry. Połączyć z majonezem, doprawić do smaku solą, pieprzem i sokiem z cytryny, wymieszać.



Wskazówki

Surówkę podawać jako dodatek do dania z mięsem.

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.