Kapuśniak po amatorsku

Autor:

Kamila O

Danie: Zupy

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Danie: Zupy

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 1,5 l wywaru mięsnego
  • 45 dag kapusty kiszonej
  • 10 dag kiełbasy
  • 1 główka czosnku
  • 1 łyżka masła Łaciate
  • Cebula
  • Tłuszcz
  • 1-2 łyżki mąki pszennej
  • 1-2 strąki papryki konserwowej
  • Sól
  • Pieprz
  • Majeranek
  • 3-4 ziemniaki

Przygotowanie

Krok 1

Ziemniaki obrać i ugotować, pokroić w kostkę.



Składniki:

Kapustę pokroić, zalać częścią wywaru, ugotować.



Krok 3

Kiełbasę opłukać, włożyć do pozostałego wywaru, zagotować, następnie wyjąć, obrać z osłonki, pokroić w półplasterki.



Krok 4

Czosnek obrać, sparzyć, podsmażyć na maśle.



Krok 5

Cebule obrać, opłukać, pokroić w kostkę, usmażyć, wymieszać z mąką, lekko zrumienić, połączyć z kapustą, ziemniakami i pozostałym wywarem, czosnkiem, kiełbasą i zmieloną papryka oraz przyprawami, gotować kilka minut, doprawić do smaku.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.