Surówka z kapusty, marynowanej cukinii i papryki

Autor:

Śnieżynka

Osób: 2

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie

Danie:

Osób: 2

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie


Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 20 dag kapusty białej
  • ½ cebuli czerwonej
  • ½ papryki marynowanej
  • 1 marchewka
  • 1 cukinia marynowana
  • 1 jabłko
  • 2 łyżki oliwy z czosnkiem i pomidorami
  • Pieprz
  • Sól
  • Cukier

Przygotowanie

Krok 1

Kapustę drobno poszatkować, sparzyć wrzącą wodą, ostudzić, odcisnąć.



Krok 2

Marchew i jabłko obrać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach.



Krok 3

Obraną cebulę drobno posiekać.



Krok 4

Paprykę i cukinię osączyć z zalewy, pokroić w kostkę.



Krok 5

Wszystkie przygotowane składniki włożyć do miski, skropić olejem z czosnkiem i suszonymi pomidorami, doprawić do smaku, wymieszać.



Wskazówki

Surówkę podawać jako dodatek do dania z mięsem.

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.