Kapuśniak po Karpacku

Autor:

Kamila O

Danie: Zupy

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Danie: Zupy

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

  • 1,5 L wywaru z mięsa,
  • 50 dag kapusty młodej ,
  • 4 ziemniaki,
  • 2 łyżki ryżu,
  • 3 łyżki fasoli,
  • 3 łyżki keczupu,
  • 3 łyżki przecieru z moreli suszonych,
  • 2/3 szklanki białego wytrawnego wina,
  • sól,
  • pieprz,
  • przyprawa do zup

Przygotowanie

Krok 1

Kapustę oczyścić, opłukać, pokrajać w kostkę, usuwając głąb i grube nerwy, zalać wywarem, gotować. Ziemniaki umyć, obrać, opłukać, pokrajać w kostkę, dodać do kapusty w połowie gotowania razem z ryżem i ugotować do miękkości. Fasolę przebrać, opłukać, zalać zimną wodą, zagotować i pozostawić na 2 godziny, potem ugotować, połączyć z zupą, keczupem, przecierem z moreli i winem, chwilę pogotować, doprawić do smaku.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.