Zupa rybna

Pożywna i niedoceniana potrawa w naszych czasach. Szafran podbija walory smakowe zupy, dlatego zaspokoi gusta nawet najwybredniejszych smakoszy.

Danie: Zupy, Obiad

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten

Danie: Zupy, Obiad

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 700 g różnych gatunków ryb morskich
  • 2 pomidory
  • 2 cebule
  • 1 marchewka
  • 1 pęczek zielonej pietruszki
  • 4 ząbki czosnku
  • 2 łyżki majeranku
  • szczypta szafranu
  • 2 liście laurowe
  • 1 łyżeczka soli
  • 3 łyżki oleju
  • 1 łyżeczka pieprzu
  • 100 g makaronu wstążki (lub ryżu)
  • 1 pęczek kopru

Przygotowanie

Krok 1

Cebulę kroimy w kosteczkę i smażymy na oleju. Dodajemy pokrojone w cząstki pomidory i marchewkę, siekany czosnek oraz pokrojoną na kawałki rybę. Smażymy 10 minut mieszając i rozgniatając rybę.



Krok 2

Dodajemy przyprawy i pietruszkę. Przykrywamy i gotujemy jeszcze przez 15-20 minut.



Krok 3

Zupę przecieramy przez sito i przecedzamy oddzielając ewentualne ości z ryb.



Krok 4

Przygotowany przesącz jeszcze raz gotujemy wsypując makaron lub ryż. Gotujemy do uzyskania miękkości. Posypujemy koperkiem.



Dodaj komentarz

1 opublikowane komentarze

Danuta Piecyk

Opublikowany: 2018-04-11 11:14:00

Bardzo smaczna zupa rybna :)

Odpowiedz

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.