Pożywna i niedoceniana potrawa w naszych czasach. Szafran podbija walory smakowe zupy, dlatego zaspokoi gusta nawet najwybredniejszych smakoszy.
Danie: Zupy, Obiad
Osób: 4
Czas: Do 1h
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Gluten
Cebulę kroimy w kosteczkę i smażymy na oleju. Dodajemy pokrojone w cząstki pomidory i marchewkę, siekany czosnek oraz pokrojoną na kawałki rybę. Smażymy 10 minut mieszając i rozgniatając rybę.
Dodajemy przyprawy i pietruszkę. Przykrywamy i gotujemy jeszcze przez 15-20 minut.
Zupę przecieramy przez sito i przecedzamy oddzielając ewentualne ości z ryb.
Przygotowany przesącz jeszcze raz gotujemy wsypując makaron lub ryż. Gotujemy do uzyskania miękkości. Posypujemy koperkiem.
Dodaj komentarz
1 opublikowane komentarze
Danuta Piecyk
Opublikowany: 2018-04-11 11:14:00
Bardzo smaczna zupa rybna :)
Odpowiedz