Kapusta czerwona z selerem i jabłkami

Autor:

Śnieżynka

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Seler

Wegetariańskie

Danie:

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Seler

Wegetariańskie


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 20-25 dag kapusty czerwonej
  • ⅔ szkl. selera konserwowego
  • ½ szkl. kukurydzy konserwowej
  • ½ cebuli
  • 1 jabłko
  • 2 łyżki soku z limonki
  • 1 łyżka majonezu light
  • Sól
  • Pieprz

Przygotowanie

Krok 1

Kapustę zetrzeć na tarce o dużych oczkach, wymieszać z odrobiną soli, gdy puści sok, odcisnąć.



Krok 2

Seler i kukurydzę osączyć z zalewy.



Krok 3

Cebulę drobno posiekać.



Krok 4

Jabłko zetrzeć na grubej tarce, skropić sokiem z limonki. Wszystkie przygotowane składniki połączyć z majonezem, doprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać.



Wyślij przepis

Zobacz także

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.