Kapusta duszona z papryką

Autor:

Śnieżynka

Osób: 3

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie

Danie:

Osób: 3

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie


Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • ½ kapusty młodej
  • ½ papryki czerwonej
  • ½ papryki pomarańczowej
  • 1 łyżka masła Łaciate
  • 2-3 łyżki białego wina
  • Szczypta chili
  • Sól
  • Pieprz
  • Ocet winny

Przygotowanie

Krok 1

Kapustę umyć i poszatkować.



Krok 2

Paprykę bez nasion pokroić w słupki.



Krok 3

W woku rozgrzać masło, wsypać paprykę, podsmażyć. Następnie dodać kapustę, wlać wino i odrobinę wody. Dusić pod przykryciem do miękkości (około 20-25 minut). Doprawić do smaku solą, pieprzem, odrobiną chili i winnym octem, wymieszać.



Wskazówki

Kapustę podawać na ciepło.

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.