Kapusta biała z prażoną cebulą

Autor:

Śnieżynka

Osób: 2

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie

Danie:

Osób: 2

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie


Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 20 dag kapusty białej
  • 1 marchewka
  • 2 ogórki kiszone
  • 1 jabłko
  • 2 łyżki majonezu light
  • 3 łyżki prażonej cebuli
  • Sól
  • Pieprz
  • Sok z cytryny

Przygotowanie

Krok 1

Kapustę zetrzeć na tarce o dużych oczkach, wymieszać z odrobiną soli, gdy puści sok, odcisnąć.



Krok 2

Marchewkę obrać i zetrzeć na tarce o średnich oczkach.



Krok 3

Kiszone ogórki pokroić w kosteczkę.



Krok 4

Obrane jabłko zetrzeć na grubej tarce, skropić sokiem z cytryny.



Krok 5

Wszystkie przygotowane składniki włożyć do miski, dodać majonez i połowę cebuli, doprawić do smaku, wymieszać. Przełożyć do salaterki, posypać resztą prażonej cebuli. Podawać do dania z mięsem.



Wskazówki

Surówkę podawać jako dodatek do obiadu.

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.