Kapusta młoda z marchewką i jabłkiem

Autor:

Śnieżynka

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten

Wegetariańskie

Danie:

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten

Wegetariańskie


Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 60-70 dag kapusty młodej
  • 1 marchewka
  • 1 jabłko
  • 1 pęczek koperku
  • 1 łyżka mąki pszennej
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • Sól
  • Sok z cytryny
  • Pieprz biały

Przygotowanie

Krok 1

Koperek umyć i drobno posiekać.



Krok 2

Marchewkę obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach.



Krok 3

Kapustę poszatkować, wsypać do garnka, dodać marchewkę, wlać ⅔ szkl. wody, gotować do miękkości.



Krok 4

Z mąki i oliwy zrobić rumianą zasmażkę, ostudzić. Do zasmażki wlać odrobinę zimnej wody, wymieszać, połączyć z kapustą. Wsypać koperek, zagotować.



Krok 5

Jabłko obrać, usunąć gniazda nasienne, zetrzeć na grubej tarce. Dodać do kapusty, doprawić do smaku solą i sokiem z cytryny, wymieszać.



Wskazówki

Kapustę podawać na ciepło.

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.