Kanapka z twarożkiem i marchewką

To lekkie śniadanie, które przygotujesz w kilka minut. Jest smaczne i zdrowe. Taki twarożek możesz zabrać ze sobą do pracy lub w podróż.

Danie: Śniadanie

Osób: 1

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten

Fit

Danie: Śniadanie

Osób: 1

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten

Fit


Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • - 2 kromki chleba
  • - masło do posmarowania
  • - ½ marchewki
  • - 150 g serka twarogowego wiejskiego (grani)
  • - ¼ łyżeczki soli lub do smaku

Przygotowanie

Krok 1

Marchew obieramy, myjemy i ścieramy na tarce o grubych oczkach.



Krok 2

Kromki smarujemy masłem. Dodajemy twarożek na kanapki i solimy.



Krok 3

Tartą marchewkę układamy na serku i podajemy.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.