Kapusta młoda ze szczypiorkiem

Autor:

Śnieżynka

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie

Danie:

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie


Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 1/2 kg kapusty białej
  • 1 średni por
  • 1 pęczek szczypiorku
  • 1 łyżka oliwy
  • 1 łyżeczka mąki
  • 1 łyżeczka masła Łaciate
  • Sól
  • Pieprz
  • Sok z cytryny

Przygotowanie

Krok 1

Kapustę umyć i niezbyt drobno poszatkować.



Krok 2

Szczypiorek umyć, osuszyć i drobno posiekać.



Krok 3

Por pokroić i zeszklić na rozgrzanej oliwie. Wsypać poszatkowaną kapustę, wlać 2-3 łyżki wody i dusić do miękkości.



Krok 4

Następnie mąkę wymieszać z łyżką wody, połączyć z kapustą, dodać masło, szczypiorek, zamieszać i dusić przez 2-3 minuty. Doprawić do smaku solą, pieprzem i sokiem z cytryny.



Wskazówki

Kapustę podawać na ciepło.

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.