W misce wymieszaj jajka, śmietankę, mąkę, kurkumę mieloną i cienko posiekany szczypiorek. Awokado i wydrążonego ogórka pokrój w cienką kostkę, a następnie przełóż do innej miski. Posól i popieprz. Dodaj sok z limonki.
Na patelni z odrobiną oleju usmaż cienkie naleśniki. Gotowe naleśniki posmaruj serkiem śmietankowym, a następnie wyłóż na nie nadzienie z awokado i ogórka. Ciasno zawiń naleśniki w rulon.
Łososia pokrój w cienką kostkę. Przełóż do miski, dodaj mielony imbir, sos sojowy, sok z limonki i olej.
Mango pokrój w drobną kostkę.
Do pustego garnka wsyp komosę ryżową. Zalej zimnym bulionem i gotuj przez około 15 minut na małej mocy palnika, aż komosa wchłonie cały płyn.
W dużym głębokim talerzu ułóż przygotowane składniki: naleśniki, komosę i rybę. Posyp wszystko posiekanym szczypiorkiem i nasionami czarnuszki. Smacznego!
Dodaj komentarz