Kapusta pekińska z czerwonym burakiem

Autor:

Śnieżynka

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie

Danie:

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie


Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 30 dag kapusty pekińskiej
  • 1 marchewka
  • 1/2 cebuli czerwonej
  • 2 ogórki konserwowe
  • 1 burak czerwony upieczony w piekarniku
  • 1 jabłko
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 2 łyżki majonezu
  • Sól
  • Pieprz

Przygotowanie

Krok 1

Umytą kapustę osuszyć i poszatkować.



Krok 2

Obraną marchewkę zetrzeć na tarce o średnich oczkach.



Krok 3

Buraka i jabłko obrać, razem z ogórkami zetrzeć na grubej jarzynowej tarce.



Krok 4

Jabłko skropić sokiem z cytryny.



Krok 5

Cebulę bardzo drobno posiekać.



Krok 6

Wszystkie przygotowane składniki połączyć z majonezem, doprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać.



Wskazówki

Surówkę podawać jako dodatek do obiadu.

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.