Naleśniki z dodatkiem oranżady

Autor:

Śnieżynka

Jajko z odrobiną soli dokładnie zmiksować, wlać mleko, oranżadę i oliwę, wymieszać. Następnie wsypać przesianą mąkę i powtórnie zmiksować. Na rozgrzanej patelni smażyć cienkie naleśniki, smarować powidłami śliwkowymi i dowolnie składać. Przed podaniem oblać sosem tiramisu. Takie naleśniki można przygotować z serem lub konfiturą.

Danie: Podwieczorek

Osób: 3

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie

Danie: Podwieczorek

Osób: 3

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie


Ocena

2.00/5

Oceń przepis

Ocena

2.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 30 dag mąki pszennej
  • 1,5 szkl. oranżady
  • 1/2 szkl. mleka Łaciate
  • 2 łyżki oliwy
  • 1 jajko
  • Szczypta soli
  • Powidła śliwkowe,
  • Sos tiramisu

Przygotowanie

Krok 1

Jajko z odrobiną soli dokładnie zmiksować, wlać mleko, oranżadę i oliwę, wymieszać.



Krok 2

Następnie wsypać przesianą mąkę i powtórnie zmiksować.



Krok 3

Na rozgrzanej patelni smażyć cienkie naleśniki, smarować powidłami śliwkowymi i dowolnie składać.



Krok 4

Przed podaniem oblać sosem tiramisu. Takie naleśniki można przygotować z serem lub konfiturą.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.