Jajko z odrobiną soli dokładnie zmiksować, wlać mleko, oranżadę i oliwę, wymieszać. Następnie wsypać przesianą mąkę i powtórnie zmiksować. Na rozgrzanej patelni smażyć cienkie naleśniki, smarować powidłami śliwkowymi i dowolnie składać. Przed podaniem oblać sosem tiramisu. Takie naleśniki można przygotować z serem lub konfiturą.
Danie: Podwieczorek
Osób: 3
Czas: Do 1h
Poziom trudności: Łatwe
Wegetariańskie
Jajko z odrobiną soli dokładnie zmiksować, wlać mleko, oranżadę i oliwę, wymieszać.
Następnie wsypać przesianą mąkę i powtórnie zmiksować.
Na rozgrzanej patelni smażyć cienkie naleśniki, smarować powidłami śliwkowymi i dowolnie składać.
Przed podaniem oblać sosem tiramisu. Takie naleśniki można przygotować z serem lub konfiturą.
Dodaj komentarz