Kapusta pekińska z dynią i jabłkami

Autor:

Śnieżynka

Danie: Sałatki

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Wegetariańskie

Danie: Sałatki

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Wegetariańskie


Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 30 dag kapusty pekińskiej
  • 15-20 dag dyni
  • 1 jabłko
  • 1/2 szkl kukurydzy konserwowej
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • 1/2 łyżeczki przyprawy curry
  • 1 łyżka śmietany Łaciata 18%
  • 1 łyżka majonezu light
  • sól
  • cukier

Przygotowanie

Krok 1

Kapustę umyj, osusz i poszatkuj.



Krok 2

Dynię obierz i usuń miąższ z pestkami, a potem zetrzyj na tarce o średnich oczkach.



Krok 3

Kukurydzę odsącz z zalewy.



Krok 4

Obrane jabłko bez gniazd nasiennych zetrzyj na grubej tarce i skrop sokiem z cytryny.



Krok 5

Wszystkie przygotowane składniki włóż do miski, dodaj przyprawę curry, majonez i śmietanę. Dopraw do smaku solą i odrobiną cukru. Wymieszaj. Smacznego!



Wskazówki

Surówkę podawaj jako dodatek do dań mięsnych.

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.