Kapusta pekińska z dynią i jabłkami

Autor:

Śnieżynka

Danie: Sałatki

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Wegetariańskie

Danie: Sałatki

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Wegetariańskie


Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Lista składników

  • 30 dag kapusty pekińskiej
  • 15-20 dag dyni
  • 1 jabłko
  • 1/2 szkl kukurydzy konserwowej
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • 1/2 łyżeczki przyprawy curry
  • sól
  • cukier
  • 1 łyżka śmietany
  • 1 łyżka majonezu light

Przygotowanie

Krok 1

Kapustę umyć, osuszyć i poszatkować.



Krok 2

Dynię obrać, usunąć miąższ z pestkami, zetrzeć na tarce o średnich oczkach.



Krok 3

Kukurydzę osączyć z zalewy.



Krok 4

Obrane jabłko bez gniazd nasiennych zetrzeć na grubej tarce, skropić sokiem z cytryny.



Krok 5

Wszystkie przygotowane składniki włożyć do miski, dodać przyprawę curry, majonez i śmietanę. Doprawić do smaku solą i odrobiną cukru, wymieszać.



Wskazówki

Surówkę podawać jako dodatek do dania z mięsem.

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.