Sałatka z truskawkami, kozim serem i awokado

Mleko kozie oraz przetwory z mleka koziego wywołują bardzo zróżnicowane emocje. Jedni nie przepadają za nimi ze względu na typowy dla mleka koziego zapach, inni uwielbiają ich właściwości zdrowotne, odżywcze oraz kosmetyczne zastosowanie. Warto przekonać się o tym na własnych kubkach smakowych i skórze.

Danie: Kolacja, Sałatki

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Truskawki

Wegetariańskie

Fit

Danie: Kolacja, Sałatki

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Truskawki

Wegetariańskie

Fit


Ocena

4.50/5

Oceń przepis

Ocena

4.50/5

Oceń przepis

Składniki:

  • - 0,5 kg truskawek
  • - 1 dojrzałe awokado
  • - 1 opakowanie koziego sera
  • - 1 opakowanie szpinaku
  • - 1 czerwona cebula

Przygotowanie

Krok 1

Do miseczki wsypujemy szpinak, w tym samym czasie pozbywamy się szypułek truskawek i przekrawamy je na pół. Owoce płuczemy na sicie i zostawiamy do wyschnięcia.



Krok 2

Kiedy truskawki schną zabieramy się do krojenia awokado, je również przekrawamy na pół i wydłubujemy pestkę za pomocą łyżki.



Krok 3

Teraz możemy pokroić cebulę w piórka, a kozi ser wyciągnąć z opakowania według wskazówek producenta i pokroić w drobną kostkę lub pokruszyć w rękach. Wszystko razem mieszamy i wykładamy na talerze.



Wskazówki

Najłatwiej pokroić ser kozi kiedy znajduję się on jeszcze w opakowaniu, następnie delikatnie wyciągnąć go nożem.

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.