Kapusta pekińska z jabłkiem i marchewką

5.00
Oceń przepis:

Autor przepisu:

Śnieżynka

Czas

Do 15 min

Poziom trudności

Łatwe

Porcje

4

Wegetariańskie

Składniki

Składniki:

20-30 dag kapusty pekińskiej

1 jabłko

1 średnia marchewka

1 średnia cebula czerwona

2 ogórki kiszone

1 łyżka soku z cytryny

2 łyżki posiekanego szczypiorku

2-3 łyżki oliwy z oliwek

Pieprz

Cukier

Przygotowanie

Krok 1

  • Kapustę pekińską umyć, osuszyć i poszatkować.  

Krok 2

  • Jabłko obrać, usunąć gniazda nasienne, zetrzeć na tarce o dużych oczkach, skropić sokiem z cytryny.  

Krok 3

  • Kiszone ogórki pokroić w kostkę, cebulę drobno posiekać, obraną marchewkę zetrzeć na tarce o średnich oczkach.  

Krok 4

  • Wszystkie przygotowane składniki włożyć do miski, doprawić do smaku pieprzem i cukrem, skropić oliwą z oliwek, wymieszać. Przed podaniem posypać posiekanym szczypiorkiem.

Komentarze

Opublikowane komentarze: 0