Kapusta pekińska z jabłkiem i marchewką

Autor:

Śnieżynka

Danie: Kolacja, Sałatki

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie

Danie: Kolacja, Sałatki

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 20-30 dag kapusty pekińskiej
  • 1 jabłko
  • 1 średnia marchewka
  • 1 średnia cebula czerwona
  • 2 ogórki kiszone
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 2 łyżki posiekanego szczypiorku
  • 2-3 łyżki oliwy z oliwek
  • Pieprz
  • Cukier

Przygotowanie

Krok 1

Kapustę pekińską umyć, osuszyć i poszatkować.



Krok 2

Jabłko obrać, usunąć gniazda nasienne, zetrzeć na tarce o dużych oczkach, skropić sokiem z cytryny.



Krok 3

Kiszone ogórki pokroić w kostkę, cebulę drobno posiekać, obraną marchewkę zetrzeć na tarce o średnich oczkach.



Krok 4

Wszystkie przygotowane składniki włożyć do miski, doprawić do smaku pieprzem i cukrem, skropić oliwą z oliwek, wymieszać. Przed podaniem posypać posiekanym szczypiorkiem.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.