Zupa z pstrąga

Pyszna zupa z pstrąga to danie, które możemy przygotować na kolację Wigilijną. Jest łatwa i szybka w przygotowaniu. Ma rewelacyjny smak i aromat.

Danie: Zupy

Osób: 3

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Seler, Soja

Ze śmietanką

Danie: Zupy

Osób: 3

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Seler, Soja

Ze śmietanką


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 2 l naturalnego bulionu rybnego
  • 800 g filetów z pstrąga
  • 1 marchewka
  • 1 pietruszka
  • 1 mały seler
  • 2 łyżki Śmietanki Łaciatej 12%
  • 1 łyżka mąki
  • 1 łyżka sosu sojowego
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżeczka pieprzu
  • 1 natka pietruszki do dekoracji

Przygotowanie

Krok 1

Warzywa myjemy, obieramy i kroimy w średniej grubości plastry. W garnku gotujemy bulion, do którego dodajemy warzywa. Warzywa gotujemy przez 5 minut.



Krok 2

W szklance mieszamy śmietankę Łaciatą z mąką, dodajemy do niej ½ szklanki bulionu i mieszamy. Przelewamy do garnka. Gotujemy przez chwilę.



Krok 3

Do zupy dodajemy sos sojowy. Filety z pstrąga płuczemy i kroimy w paski, które dodajemy do zupy i gotujemy przez 5 minut. Dodajemy sól i pieprz do smaku.



Krok 4 

Zupę dekorujemy posiekaną drobno natką pietruszki.



Wyślij przepis

Zobacz także

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.