Zupa z pstrąga

Pyszna zupa z pstrąga to danie, które możemy przygotować na kolację Wigilijną. Jest łatwa i szybka w przygotowaniu. Ma rewelacyjny smak i aromat.

Danie: Zupy

Osób: 3

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Seler, Soja

Ze śmietanką

Danie: Zupy

Osób: 3

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Seler, Soja

Ze śmietanką


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 2 l naturalnego bulionu rybnego
  • 800 g filetów z pstrąga
  • 1 marchewka
  • 1 pietruszka
  • 1 mały seler
  • 2 łyżki śmietanki UHT Łaciata 12%
  • 1 łyżka mąki
  • 1 łyżka sosu sojowego
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżeczka pieprzu
  • 1 natka pietruszki

Przygotowanie

Krok 1

Warzywa umyj, obierz i pokrój na średniej grubości plastry. W garnku zagotuj bulion. Dodaj pokrojone warzywa i gotuj przez 5 minut.



Krok 2

W szklance wymieszaj śmietankę z mąką. Dodaj do niej ½ szklanki bulionu i bardzo dokładnie wymieszaj. Gotową zaklepkę przelej do garnka. Gotujemy przez następne 5-10 minut.



Krok 3

Do zupy dodaj sos sojowy. Filety z pstrąga opłucz i pokrój w paski. Rybę dodaj do zupy i gotuj kolejne 5 minut. Dodaj sól i pieprz do smaku.



Krok 4 

Zupę przed podaniem udekoruj posiekaną drobno natką pietruszki. Smacznego!



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.