Pyszna zupa z pstrąga to danie, które możemy przygotować na kolację Wigilijną. Jest łatwa i szybka w przygotowaniu. Ma rewelacyjny smak i aromat.
Danie: Zupy
Osób: 3
Czas: Do 30 min
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Seler, Soja
Ze śmietanką
Warzywa umyj, obierz i pokrój na średniej grubości plastry. W garnku zagotuj bulion. Dodaj pokrojone warzywa i gotuj przez 5 minut.
W szklance wymieszaj śmietankę z mąką. Dodaj do niej ½ szklanki bulionu i bardzo dokładnie wymieszaj. Gotową zaklepkę przelej do garnka. Gotujemy przez następne 5-10 minut.
Do zupy dodaj sos sojowy. Filety z pstrąga opłucz i pokrój w paski. Rybę dodaj do zupy i gotuj kolejne 5 minut. Dodaj sól i pieprz do smaku.
Zupę przed podaniem udekoruj posiekaną drobno natką pietruszki. Smacznego!
Dodaj komentarz