Karkówka z grilla

Karkówka z grilla cieszy się dużą popularnością. Mięso po grillowaniu jest niezwykle soczyste i smakuje wyśmienicie. Polecana zwłaszcza w okresie letniego grillowania jako przysmak dla znajomych.

Danie: Obiad

Osób: 5

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Danie: Obiad

Osób: 5

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 1 kg karkówki
  • 150 ml oleju
  • 3 łyżki przyprawy do grilla
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżeczka pieprzu
  • 1 łyżka czosnku granulowanego
  • 1 łyżka oregano

Przygotowanie

Krok 1

Karkówkę kroimy w plastry podobnej grubości. Następnie każdy z plastrów rozbijamy tłuczkiem z obu stron.



Krok 2

Każdy z przygotowanych plastrów dokładnie nacieramy wymieszanymi z olejem przyprawami.



Krok 3

Tak przygotowane plastry umieszczamy w misce i odkładamy do lodówki na 2 godziny.



Krok 4

Plastry grillujemy z obu stron, aż do uzyskania złotego koloru, uważając aby się nie spaliło.



Wyślij przepis

Zobacz także

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.