Kapusta pekińska z marchewką i gruszką

Danie: Obiad

Osób: 1

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten

Wegetariańskie

Danie: Obiad

Osób: 1

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten

Wegetariańskie


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 30 dag kapusty pekińskiej
  • 2 ogórki kiszone
  • 0,5 cebuli czerwonej
  • 1 marchewka
  • 1 gruszka
  • 12 łyżki posiekanego szczypiorku
  • 0,5 zielonej papryki
  • 2 łyżki majonezu light
  • 0,4 łyżeczki przyprawy curry
  • Sól do smaku
  • Cukier do smaku
  • Sok z cytryny do smaku

Przygotowanie

Krok 1

Kapustę umyć, osuszyć i drobno posiekać, wymieszać z przyprawą curry.





Krok 2

Obraną marchewkę i gruszkę zetrzeć na tarce o dużych otworach.



Krok 3

Paprykę pokroić w słupki, cebulę w piórka, a ogórki w kostkę.



Krok 4

Wszystkie składniki włożyć do miski, dodać majonez i szczypiorek, przyprawić do smaku solą, cukrem i sokiem z cytryny, wymieszać.



Wskazówki

Surówkę podawać jako dodatek do dania z mięsem.

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.