Pierogi ruskie z tymiankiem

Autor:

JowitaP

Danie: Obiad

Osób: 3

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Średnie

Fit

Danie: Obiad

Osób: 3

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Średnie

Fit


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Farsz

  • 250 g ziemniaków,
  • 250 g twarogu chudego Mlekpol,
  • szczypta soli,
  • szczypta pieprzu

Ciasto

  • 400 g mąki pszennej
  • szklanka wody
  • szczypta soli

Okrasa

  • 1 duża cebula
  • śmietana Łaciata 12 %
  • olej
  • tymianek

Przygotowanie

Farsz do pierogów

Ziemniaki ugotować, dodać twaróg. Wygnieść lub zmielić. Przyprawić solą i pieprzem.



Ciasto na pierogi

Ciasto zagnieść szybko na elastyczną kulę. Rozwałkować na cienki płat ciasta i wykrawać kółka.



Przygotowanie pierogów

Sklejone pierogi z farszem gotujemy krótko w osolonej wodzie. Podajemy z cebulką, tymiankiem i śmietaną.



Wskazówki

Ciasto na pierogi aby było wydajne, powinno być dobrze rozwałkowane.

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.