Kapusta pekińska z selerem

Danie: Kolacja

Osób: 2

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Seler

Wegetariańskie

Danie: Kolacja

Osób: 2

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Seler

Wegetariańskie


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 15 dag kapusty pekińskiej
  • 1 czerwony burak ugotowany
  • 1 jabłko
  • 0,5 puszki kukurydzy konserwowej
  • 0,5 słoika selera marynowanego
  • 1 cebula
  • 2 łyżki oliwy
  • Sól do smaku
  • Pieprz do smaku
  • Cukier do smaku
  • Sok z cytryny do smaku

Przygotowanie

Krok 1

Obranego buraka i jabłko zetrzeć na tarce o dużych otworach. Kukurydzę osączyć z zalewy. Seler przepłukać przegotowaną wodą, osączyć. Cebulę drobno posiekać. Kapustę pokroić na drobne kawałki. Wszystkie przygotowane składniki włożyć do miski.





Krok 2

Przyprawić do smaku solą, pieprzem, cukrem i sokiem z cytryny. Skropić oliwą, wymieszać.





Wskazówki

Surówkę podawać jako dodatek do dania z mięsem.

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.