Składniki:

  • 150 g kapusty pekińskiej
  • 1 czerwony, gotowany burak
  • 1 jabłko
  • 1/2 puszki kukurydzy konserwowej
  • 1/2 słoika selera marynowanego
  • 1 cebula
  • 2 łyżki oliwy
  • sok z 1 cytryny
  • sól
  • pieprz
  • cukier

Przygotowanie

Krok 1

Obranego buraka i jabłko zetrzeć na tarce o dużych otworach. Kukurydzę osączyć z zalewy. Seler przepłukać przegotowaną wodą, osączyć. Cebulę drobno posiekać. Kapustę pokroić na drobne kawałki. Wszystkie przygotowane składniki włożyć do miski.





Krok 2

Przyprawić do smaku solą, pieprzem, cukrem i sokiem z cytryny. Skropić oliwą i wymieszać. Smacznego!





Wskazówki

Surówkę podawać jako dodatek do dań z mięsem.

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.