Kapusta z cukinią, jabłkiem i koperkiem

Autor:

Śnieżynka

Danie: Sałatki, Obiad

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten

Wegetariańskie

Danie: Sałatki, Obiad

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten

Wegetariańskie


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 1 kg kapusty białej
  • 1 marchewka
  • 2 małe cukinie
  • 1 pęczek koperku
  • 1 łyżka masła Łaciate
  • 2 łyżki oliwy
  • 2 łyżki mąki pszennej
  • 1 winne jabłko
  • Sól
  • Sok z cytryny

Przygotowanie

Krok 1

Marchewkę obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach.



Krok 2

Młode cukinie razem ze skórką pokroić w półplasterki.



Krok 3

Poszatkowaną kapustę i startą marchewkę włożyć do garnka, wlać odrobinę wody i gotować. Po 10 minutach dodać cukinię, szczyptę soli, gotować do miękkości.



Krok 4

Z mąki, masła i oliwy zrobić rumianą zasmażkę, połączyć z kapustą, dodać posiekany koperek, zagotować.



Krok 5

Następnie dodać starte na tarce winne jabłko, doprawić do smaku, wymieszać.



Wskazówki

Kapustę z cukinią podawać na ciepło.

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.