Kapusta zasmażana z mrożonym koperkiem

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

  • 70 dag białej kapusty,
  • 1 średnia cebula,
  • 1 marchew,
  • 1 łyżka masła Łaciate,
  • 2 łyżki mrożonego koperku,
  • 1, 5 szkl wody,
  • 2 liście laurowe,
  • 6 ziarenek pieprzu,
  • 3 ziarenka ziela angielskiego,
  • 1 łyżeczka soli,
  • 1/2 łyżeczki pieprzu,
  • zioła prowansalskie do smaku,
  • Zasmażka:
  • 1 łyżka masła,
  • 1 łyżka mąki

Przygotowanie

Krok 1

Kapustę szatkujemy na drobno. Cebulę pokrojoną w kosteczkę i startą marchew razem podsmażamy na maśle do miękkości. Kapustę wkładamy do garnka z cebulą i marchewką, wlewamy wodę i dodajemy listki laurowe, ziele angielskie, ziarenka pieprzu i dusimy małym ogniu. Gdy kapusta jest miękka dodajemy koperek, przyprawy i przygotowaną zasmażkę. Gotujemy razem przez chwilę.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.