MIZERIA Z OGÓRKÓW Z CEBULĄ I NUTA CURRY

Autor:

mileneczka5

Danie: Sałatki

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Średnie

Danie: Sałatki

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Średnie


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

  • 3 kg ogórków,
  • 3 średnie białe cebule,
  • sól do smaku,
  • ,
  • Zalewa:,
  • 4 szklanki wody,
  • 1 szklanka cukru,
  • 1 szklanka octu,
  • 1 płaska łyżka soli,
  • kilka ziarenek ziela angielskiego,
  • liście laurowe,
  • 1\2 łyzeczki curry

Przygotowanie

Krok 1

1. Ogórki umyć,obrać i pokroić w plasterki, cebulę pokroić w kostkę, dodać do ogórków.Wszystko umieścić w misce. 2. Z podanych składników zagotowac zalewę, troche przestudzić i zalać tą zalewą pokrojone ogórki , zostawić tak na 8 godzin. 3. Po tym czasie wkładać je w słoiczki , zakręcać i pasteryzowac 7-8 minut. Po wyjeciu w wody, dokręcic i odstawic zakrętkami ku dołowi az wystygną.Przechowywac w chłodnym miejscu,smacznego:)



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.