Karkówka w marynacie musztardowo-ziołowej

Autor:

Ania321

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

4.50/5

Oceń przepis

Ocena

4.50/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 1,3 kg karkówki wieprzowej
  • 2 łyżki musztardy
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 łyżka cząbru
  • 1 łyżka papryki słodkiej mielonej
  • ½ łyżeczki papryki ostrej mielonej
  • ½ łyżeczki soli ziołowej

Przygotowanie

Krok 1

Mięso dokładnie umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym.



Krok 2

Do miseczki wlać oliwę, dodać musztardę, czosnek przeciśnięty przez praskę oraz wszystkie przyprawy. Dokładnie wymieszać.



Krok 3

Natrzeć mięso ze wszystkich stron tak, aby było równomiernie pokryte marynatą. Wstawić do lodówki na całą noc.



Krok 4

Zamarynowaną karkówkę zawinąć w folię aluminiową i położyć w naczyniu żaroodpornym. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec przez godzinę i 20 minut w temperaturze 180°C z termoobiegiem.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.