Maślankę wlać do miski, dodać żółtko, sodę oczyszczoną, cukier z wanilią, cukier, sól i zamieszać. Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne, posiekać lub zetrzeć na grubej tarce. Do maślanki dodać 2 łyżki oliwy, wsypać mąkę, posiekane jabłka, wymieszać. Na rozgrzaną patelnię z oliwą, łyżką wkładać porcje ciasta i smażyć z obu stron na złoty kolor. Usmażone osączyć na papierowym ręczniku i oprószyć cukrem pudrem.
Danie: Podwieczorek
Osób: 6
Czas: Do 30 min
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze
Wegetariańskie
Maślankę wlać do miski, dodać żółtko, sodę oczyszczoną, cukier z wanilią, cukier, sól i zamieszać.
Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne, posiekać lub zetrzeć na grubej tarce.
Do maślanki dodać 2 łyżki oliwy, wsypać mąkę, posiekane jabłka, wymieszać.
Na rozgrzaną patelnię z oliwą łyżką wkładać porcje ciasta i smażyć z obu stron na złoty kolor. Usmażone osączyć na papierowym ręczniku i oprószyć cukrem pudrem.
Dodaj komentarz