Leczo z papryki i pomidorów

Autor:

Śnieżynka

Osób: 3

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten

Danie:

Osób: 3

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten


Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • ½ kg papryki
  • 40 dag pomidorów
  • 10 dag wędzonego boczku
  • 2 cebule
  • 1 łyżeczka mielonej papryki
  • 2 łyżki ketchupu
  • 2 łyżki oleju
  • Sól
  • Pieprz
  • Cukier

Przygotowanie

Krok 1

Paprykę umyć, oczyścić z gniazd nasiennych i pokroić w kostkę.



Krok 2

Pomidory sparzyć wrzącą wodą, obrać ze skórki i pokroić na kawałki.



Krok 3

Boczek pokroić w kostkę, cebulę posiekać.



Krok 4

Boczek razem z cebulą podsmażyć na oleju. Połączyć z papryką i pomidorami, dusić do miękkości papryki.



Krok 5

Następnie dodać ketchup, mieloną paprykę, doprawić do smaku solą, cukrem i pieprzem, wymieszać, zagotować.



Wskazówki

Leczo podawać z dodatkiem pieczywa.

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.