Karmelizowane banany

Danie: Deser

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Ze śmietanką

Danie: Deser

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Ze śmietanką


Ocena

4.50/5

Oceń przepis

Ocena

4.50/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 5 bananów
  • 400 ml śmietanki UHT Łaciata 30 %
  • 5 łyżek masła extra Łaciate
  • 1 szklanka brązowego cukru
  • 2 łyżeczki cynamonu
  • cukier puder

Przygotowanie

Krok 1

Banany obierz ze skórek i przekrój na pół. Na patelni roztop masło i włóż na nie banany. Zasyp cukrem i cynamonem. Smaż z obu stron na złoty kolor, aż do momentu, gdy cukier się skarmelizuje.



Krok 2

Ubij schłodzoną śmietankę. Możesz dosypać do niej cukru pudru wedle uznania.



Krok 3

Banany podawaj z bitą śmietaną. Smacznego!



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.