Zagotuj wodę z masłem. Gdy zacznie się gotować, dodaj mąkę i mieszaj do połączenia się składników. Pozostaw do ostygnięcia. Do chłodnej masy dodawaj po 1 jajku i miksuj. Na koniec dodaj proszek i zmiksuj. Powstałe ciasto podziel na 2 części. Przełóż do 2 blaszek i piecz w piekarniku nagrzanym do 180st C.
Odlej ok pół szklanki mleka. Do większej części mleka dodaj cukry waniliowe, a w pół szklanki mleka rozmieszaj mąki. Gdy mleko z cukrem zacznie się gotować dodaj rozmieszane mąki i chwilę gotuj do zgęstnienia. Powstały budyń pozostaw do ostygnięcia. Miękkie masłu utrzyj z cukrem pudrem i żółtkiem, dodaj chłodny budyń i dokładnie zmiksuj do połączenia składników.
Wyłóż całą masę na ciasto i przełóż kolejnym. Ciasto posyp cukrem pudrem
Dodaj komentarz