Karpatka z masą budyniową

Osób: 8

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze

Danie:

Osób: 8

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ciasto:

  • 5 szt. jajek
  • 0,5 kostki margaryny
  • ¼ l wody
  • 1 szkl. mąki

Krem:

  • 1 opak. krem karpatka

Dodatkowo:

  • Cukier puder

Przygotowanie

Ciasto

Zagotować wodę w garnku z margaryną , dodać mąkę , gotować rozcierając masę. Po wystudzeniu masy wbijać do niej kolejno jajka i ucierać mikserem około 10 minut. Ciasto podzielić na 2 części i rozprowadzić cienką warstwą na wysmarowanej tłuszczem płaskiej blasze. Piec kolejno w nagrzanym piekarniku około 30 minut w temperaturze 200°C.



Krem

Ostudzone ciasto przełożyć przygotowanym kremem i posypać cukrem pudrem.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.