Kuleczki kokosowe

Autor:

Śnieżynka

Danie: Podwieczorek

Osób: 16

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Orzechy

Wegetariańskie

Danie: Podwieczorek

Osób: 16

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Orzechy

Wegetariańskie


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • ½ szkl, mleka kokosowego
  • 20 dag wiórek kokosowych
  • 3 łyżki cukru pudru
  • 8 dag masła Łaciate
  • 10 dag białej czekolady
  • Sok z cytryny lub spirytus
  • 30-35 szt. migdałów

Przygotowanie

Krok 1

Migdały sparzyć wrzącą wodą, obrać ze skórki. Mleko kokosowe zagotować, wsypać 15 dag wiórków, wymieszać, przykryć i ostudzić.



Krok 2

Czekoladę połamać, rozpuścić w kąpieli wodnej. Masło z cukrem pudrem utrzeć na puszystą masę, dodają stopniowo płynną czekoladę.



Krok 3

Pod koniec do masy dodać wiórki kokosowe, doprawić do smaku sokiem z cytryny lub alkoholem, wymieszać. Z masy formować małe kuleczki wciskając w środek po 1 migdale. Obtoczyć w wiórkach kokosowych, schłodzić.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.