Kasza pęczak z cukinią, pieczarkami i botwinką

Autor:

Ania321

Osób: 2

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten

Danie:

Osób: 2

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten


Ocena

4.44/5

Oceń przepis

Ocena

4.44/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 1 woreczek kaszy pęczak
  • 1 cukinia
  • 5 pieczarek
  • 1 mała cebula
  • 2 łyżki masła Łaciate
  • 1 pęczek botwinki
  • Sól do smaku
  • Pieprz

Przygotowanie

Krok 1

Nastawić wodę na kaszę, posolić. Gdy się zagotuje wrzucić woreczek z kaszą i ugotować al dente, odcedzić.




Pieczarki obrać i pokroić w plasterki.




Cebulę pokroić w kostkę, cukinię w ćwierćplasterki.



Krok 4

Roztopić na patelni masło, wrzucić pieczarki i smażyć kilka minut. Dodać cukinię oraz cebulę i dusić około 5 minut. Przyprawić do smaku solą oraz dużą ilością pieprzu.



Krok 5

Dodać pokrojone liście botwinki razem z łodygami. Smażyć jeszcze około 1-2 minuty.



Krok 6

Dodać ugotowaną kaszę, wymieszać i smażyć jeszcze przez chwilę.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.