Kaszotto orkiszowe z pieczarkami, papryką i kukurydzą

Autor:

Ania321

Osób: 1

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten

Danie:

Osób: 1

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten


Ocena

4.44/5

Oceń przepis

Ocena

4.44/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 100 g kaszy orkiszowej
  • ½ cebuli
  • ½ papryki,
  • 3-4 pieczarki
  • 1 łyżka oleju kokosowego
  • 1 łyżka serka mascarpone
  • 3-4 łyżki kukurydzy w puszce
  • 1 łyżka natki pietruszki posiekanej
  • Parmezan starty do posypania
  • Sól
  • Pieprz

Przygotowanie

Krok 1

Kaszę orkiszową gotować przez 15 minut w osolonej wodzie. Odcedzić.



Krok 2

Paprykę i cebulę pokroić w kostkę. Wrzucić na rozgrzany olej kokosowy i podsmażyć, aż lekko się zeszklą.



Krok 3

Dodać pieczarki pokrojone w plasterki oraz serek mascarpone. Dusić kilka minut.



Krok 4

Dodać ugotowaną kaszę, kukurydzę i posiekaną natkę pietruszki. Wymieszać i smażyć razem jeszcze przez chwilę.



Krok 5

Gotowe danie posypać startym parmezanem.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.