Surówka z dyni z pestkami granatu

Autor:

Śnieżynka

Danie: Obiad

Osób: 2

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten

Wegetariańskie

Danie: Obiad

Osób: 2

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten

Wegetariańskie


Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 15 dag dyni
  • 1 jabłko
  • 1 marchewka
  • 1 mały por
  • Sok z cytryny
  • 1 łyżka majonezu light
  • Sól
  • Pieprz
  • Pestki granatu

Przygotowanie

Krok 1

Por pokroić w półkrążki, wymieszać z odrobiną soli, gdy puści sok, odcisnąć.



Krok 2

Dynię i marchewkę obrać, z dyni usunąć miąższ z pestkami, zetrzeć na tarce o dużych oczkach.



Krok 3

Obrane jabłko bez nasion drobno posiekać, skropić sokiem z cytryny.



Krok 4

Wszystkie przygotowane składniki włożyć do miski, połączyć z majonezem, doprawić do smaku solą i pieprzem i sokiem z cytryny, wymieszać. Przed podaniem posypać pestkami granatu.



Wskazówki

Surówkę podawać jako dodatek do dania z mięsem.

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.