Kęski kurczaka w aromatycznej panierce

Autor:

mileneczka5

Danie: Kolacja

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Średnie

Danie: Kolacja

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Średnie


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

składniki

  • 1 duża podwójna pierś z kurczaka
  • 1 jajo
  • 2/3 szklanki mąki
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżeczka suszonej cebuli
  • odrobina czosnku granulowanego
  • odrobina pieprzu

Przygotowanie

Krok 1

Piersi dokładnie płuczemy i kroimy na kawałki. W misce mieszamy wodę z rozbełtanym jajkiem. W drugiej miseczce mieszamy wszystkie składniki sypkie, czyli mąkę, sól, pieprz, cebulę suszoną i granulowany czosnek. Kawałki piesi obtaczamy najpierw w panierce, dopiero później w jajku i wodzie i znów w panierce. Kęski piersi kurczaka odkładamy do lodówki na 40 -50 minut A po upływie tego czasu, kęski ponownie panierujemy. Gotowe kęski piersi kurczaka smażymy na głębokim tłuszczu (ja smażę je we frytkownicy), a potem podpiekamy jeszcze 5-7 minut w nagrzanym piekarniku.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.