Malinowe na zimno

Autor:

Danuta Piecyk

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten

Ze śmietanką

Danie:

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten

Ze śmietanką


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 325 g białego sera
  • 3 opak. galaretek malinowych
  • 750 ml wody
  • 500 g śmietanki Łaciata 36 %
  • Maliny
  • 5 opak. herbatników po 59 g
  • Wiórki białej czekolady

Przygotowanie

Krok 1

Maliny przebrać, opłukać, osączyć na sicie.



Krok 2

Do miksera wlać śmietankę Łaciatą, dodać ser, zmiksować.



Krok 3

Galaretki rozpuścić w gotowanej wodzie, ostudzić, wlać do masy serowej. Dokładnie zmiksować.



Krok 4

Dno tortownicy (27 cm) wyłożyć warstwą herbatników. Na herbatniki wylać mniejszą porcję masy serowej, odstawić do lodówki do stężenia. Następnie znów ułożyć warstwę herbatników, wylać trochę masy, poukładać na całej masie maliny lekko wciskając do środka. Zakryć maliny masą, schłodzić i znów ułożyć herbatniki i resztę masy. Wierzch ciasta posypać wiórkami białej czekolady. Ciasto odstawić do lodówki na całą noc.



Dodaj komentarz

1 opublikowane komentarze

Stokrotka

Opublikowany: 2018-02-21 20:03:00

Bardzo smaczny torcik.

Załącznik 0

Odpowiedz

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.