Maliny przebrać, opłukać, osączyć na sicie.
Do miksera wlać śmietankę Łaciatą, dodać ser, zmiksować.
Galaretki rozpuścić w gotowanej wodzie, ostudzić, wlać do masy serowej. Dokładnie zmiksować.
Dno tortownicy (27 cm) wyłożyć warstwą herbatników. Na herbatniki wylać mniejszą porcję masy serowej, odstawić do lodówki do stężenia. Następnie znów ułożyć warstwę herbatników, wylać trochę masy, poukładać na całej masie maliny lekko wciskając do środka. Zakryć maliny masą, schłodzić i znów ułożyć herbatniki i resztę masy. Wierzch ciasta posypać wiórkami białej czekolady. Ciasto odstawić do lodówki na całą noc.
Dodaj komentarz
1 opublikowane komentarze
Stokrotka
Opublikowany: 2018-02-21 20:03:00
Bardzo smaczny torcik.