Kieszonki z kurczakiem

Smaczne, pożywne a zarazem lekkie danie, uwielbiane zwłaszcza przez młodzież. Sprawdzi się idealnie jako szybki lunch lub przekąska.

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Średnie

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Średnie

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 4 chlebki pita
  • ½ opakowania sera feta
  • 1 filet z kurczaka
  • 1 czerwona papryka
  • 1 ogórek
  • ¼ brokułu
  • 150 g startego żółtego sera
  • 100 g pieczarek
  • 1 cebula
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżeczka pieprzu
  • 1 łyżka ziół prowansalskich
  • 3 łyżki oleju
  • 4 łyżeczki oliwy

Przygotowanie

Krok 1

Nastawiamy piekarnik na 160°C. Paprykę, ogórka, cebulę , pieczarki i kurczaka kroimy. Brokuł dzielimy na małe różyczki. Oddzielnie smażymy na oleju mięso i pieczarki z warzywami, a następnie doprawiamy.



Krok 2

Pity zwilżamy, podgrzewamy w piekarniku i nacinamy, tworząc kieszonki. Do nich wkładamy mięso, warzywa i kawałki fety.



Krok 3

Polewamy oliwą, posypujemy ziołami prowansalskimi i startym żółtym serem. Następnie zawijamy w folię aluminiową i pieczemy w temperaturze 160°C przez 10 minut.



Dodaj komentarz

1 opublikowane komentarze

KUCHARECZKA

Opublikowany: 2018-03-19 08:57:00

Extra są, polecam!

Załącznik 0

Odpowiedz

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.