Smaczne, pożywne a zarazem lekkie danie, uwielbiane zwłaszcza przez młodzież. Sprawdzi się idealnie jako szybki lunch lub przekąska.
Danie: Obiad
Osób: 4
Czas: Do 1h
Poziom trudności: Średnie
Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten
Nastawiamy piekarnik na 160°C. Paprykę, ogórka, cebulę , pieczarki i kurczaka kroimy. Brokuł dzielimy na małe różyczki. Oddzielnie smażymy na oleju mięso i pieczarki z warzywami, a następnie doprawiamy.
Pity zwilżamy, podgrzewamy w piekarniku i nacinamy, tworząc kieszonki. Do nich wkładamy mięso, warzywa i kawałki fety.
Polewamy oliwą, posypujemy ziołami prowansalskimi i startym żółtym serem. Następnie zawijamy w folię aluminiową i pieczemy w temperaturze 160°C przez 10 minut.
Dodaj komentarz
1 opublikowane komentarze
KUCHARECZKA
Opublikowany: 2018-03-19 08:57:00
Extra są, polecam!