Zupa krem z zielonego groszku i mięty

Tego smaku nie da się zapomnieć. Idealne połączenie groszku i mięty sprawi, że przepis ten trafi do grona Twoich ulubionych.

Danie: Zupy

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Średnie

Alergeny: Białko mleka krowiego

Ze śmietanką

Danie: Zupy

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Średnie

Alergeny: Białko mleka krowiego

Ze śmietanką


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • - 500 g mrożonego groszku
  • - 2 skrzydełka z kurczaka
  • - 1 cebula
  • - 1 ząbek czosnku
  • - 3 szklanki naturalnego bulionu warzywnego
  • - 2 garści mięty
  • - 3 łyżki masła Łaciate
  • - ½ szklanki Śmietany Łaciata 22%
  • - 1 łyżeczka pieprzu
  • - 1 łyżeczka soli

Przygotowanie

Krok 1

Skrzydełka z kurczaka myjemy, zalewamy bulionem i gotujemy. Cebulę i czosnek obieramy i drobno kroimy.



Krok 2

Cebulę z czosnkiem obsmażamy na maśle. Chwilę podsmażamy i przekładamy do garnka z kurczakiem. Dodajemy również groszek. Przyprawiamy i dusimy ok. 25 minut. Dodajemy śmietankę Łaciatą.



Krok 3

Wyjmujemy mięso, dodajemy miętę i wszystko dokładnie blendujemy. Dekorujemy świeżą miętą.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.