Gotowany kurczak w galarecie

Prosta galareta z piersi kurczaka z marchewką, oliwkami i korniszonem - danie, które nigdy się nie znudzi. Samo przygotowanie nie trwa długo, natomiast trzeba poczekać, aż galareta stężeje.

Danie: Kolacja

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Średnie

Danie: Kolacja

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Średnie


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 2 piersi z kurczaka
  • 2 szklanki bulionu warzywnego
  • 1 marchewka
  • 1 łyżeczka pieprzu
  • 1 żelatyna
  • 6 oliwek
  • 4 korniszony
  • 1 łyżeczka ziół prowansalskich
  • szczypiorek

Przygotowanie

Krok 1

Bulion warzywny przypraw pieprzem i ziołami prowansalskimi. Dodaj piersi z kurczaka i marchewkę, a następnie całość zagotuj.



Krok 2

Korniszony pokrój. Ugotowane mięso rozdrobnij widelcem. Do bulionu warzywnego dodaj żelatynę zgodnie z instrukcją na opakowaniu.



Krok 3

W miseczkach ułóż ugotowane mięso, korniszony, oliwki i pokrojoną marchewkę. Zalej bulionem warzywnym i odstaw do lodówki, aby całość stężała.



Krok 4 

Przed podaniem udekoruj posiekanym szczypiorkiem. Smacznego!



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.