Gotowany kurczak w galarecie

Prosta galareta z kurczaka z marchewką, oliwkami i korniszonem - danie, które nigdy się nie znudzi. Samo przygotowanie nie trwa długo, natomiast trzeba poczekać, aż galareta stężeje.

Danie: Kolacja

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Średnie

Danie: Kolacja

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Średnie


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • - 2 piersi z kurczaka
  • - 2 szklanki naturalnego bulionu warzywnego
  • - 1 marchewka
  • - 1 łyżeczka pieprzu
  • - 1 żelatyna
  • - 6 oliwek
  • - 4 korniszony
  • - 1 łyżeczka ziół prowansalskich
  • - szczypiorek

Przygotowanie

Krok 1

Bulion warzywny przyprawiamy pieprzem i ziołami prowansalskimi. Dodajemy piersi z kurczaka i marchewkę, a następnie całość gotujemy.



Krok 2

Korniszony kroimy. Ugotowane mięso rozdrabniamy. Do bulionu warzywnego dodajemy żelatynę zgodnie z instrukcją na opakowaniu.



Krok 3

W miseczkach układamy ugotowane mięso, korniszony, oliwki i pokrojoną marchewkę. Zalewamy bulionem warzywnym i odstawiamy do lodówki, aby całość stężała.



Krok 4 

Dekorujemy posiekanym szczypiorkiem.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.