Kisiel jabłkowy z żurawiną

Autor:

Monika Och

Danie: Podwieczorek

Osób: 2

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten

Fit

Danie: Podwieczorek

Osób: 2

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten

Fit


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • Jabłko
  • 1 szkl. soku jabłkowego
  • 1 łyżka suszonej żurawiny
  • 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej
  • 3 łyżki wody

Przygotowanie

Krok 1

Jabłko umyć, obrać i pokroić w kostkę.



Krok 2

Do rondelka wlać sok. Zagotować.



Krok 3

Dodać suszoną żurawinę i pokrojone jabłko. Gotować 2-3 minuty, aż jabłko lekko zmięknie.



Krok 4

Do mąki dodać 3 łyżki wody. Wymieszać razem. Mąkę z wodą wlać do gotującego się soku z jabłka i żurawiny. Szybko wymieszać i poczekać, aż całość zgęstnieje. Gotować przez około 30 sekund. Zdjąć z ognia i przestudzić.



Dodaj komentarz

1 opublikowane komentarze

ania

Opublikowany: 2018-01-17 07:49:00

To coś dla mnie zdrowy kisiel.

Odpowiedz

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.